Haal eruit wat erin zit, bij de HIT van 2017

Wat heb jij bij Scouting altijd al willen doen of willen leren? Een bizar groot object pionieren? Slapen onder de blote hemel? Vuur maken zonder lucifers of aansteker? Of vind je op kamp gaan zonder je eigen leiding ook al spannend genoeg? Maakt niet uit! Het kan allemaal tijdens de HIT van 2017.

De HIT staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt gehouden in het paasweekend (14-17 april 2017). Verspreid over 6 locaties door heel Nederland worden er ruim 60 verschillende kampen gehouden, voor scouts tussen de 5 en 88 jaar. Inschrijven kan - afhankelijk van de activiteit - individueel, met z’n tweeën of met een groepje.

Hiken, koken, zeilen, pionieren, paardrijden; elk kamp heeft zijn eigen leeftijdsgroep, zijn eigen onderwerp en zijn eigen uitdagingen. Er zit dus altijd wel iets tussen dat bij jou past!

Meer weten? Bekijk de HIT-website en download de HIT-courant voor meer informatie. De inschrijvingen starten op 16 januari 2017. De HIT is ook te vinden op Facebook en Twitter.

APV Hide & Seek 2017

Op zaterdagavond 4 februari 2017 is er weer de APV Hide & Seek. Dit jaar gaan we vooraf bekend maken wie er in de Hide en Seek Teams zitten om warrige situaties (zoals vorig jaar) te voorkomen.

Ben je een Scout of ouder en vind je Hide & Seek helemaal gaaf, doe dan mee met de APV Hide & Seek! Om 18:45 uur verzamelen we met Scouts, Explorers, Stam, Plus Scouts, Leidinggevenden, overige kaderleden (en eventueel ook ouders), zodat wij om 19.00 uur een avondje het betere speur-, hike- en verstop-werk te kunnen beoefenen. Kan jij met je groepje mede-scouts die Explorers wel aan? Of ben je benieuwd of je als leiding nog wel opgewassen bent tegen de kids? Doe dan vooral mee!

Aanmelden via http://apvhs.wolpherenstam.net/home/inschrijving. Doe dit op tijd want de inschrijving sluit op 28 januari 2017. Wil je meer of uitgebreidere informatie, bekijk dan de speluitleg http://apvhs.wolpherenstam.net/home/speluitleg.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de organisatie:

• Marco van Oort
  • Iris Verlouw

Super gezellige Verenigingsdag Scouting APV.

Heerlijk weer en geen spatje regen, leuke spelletjes en veel leden, de ingrediënten voor geslaagde Verenigingsdag. Ieder jaar organiseert Scouting APV een gezellige dag voor alle leden. Dat gebeurt ieder jaar op een andere manier, soms met eten, soms met zingen en soms met leuke activiteiten.

Het hoogtepunt dit jaar was het levend voetbalspel wat heel mooi op z’n Scouts in elkaar was gezet met pionier palen en touw. Maar er was natuurlijk veel meer te doen zoals een hockey parcours, groepszaklopen, snoephappen, gewichtheffen en ga maar door. Na afloop heeft iedereen nog even nagenoten van wat snacks en drinken, helaas was het weer tijd om naar huis te gaan.

Ook zin om aan zo’n leuke activiteit mee te doen, kom gerust een keer kijken, je bent altijd welkom. Je kan Scouting APV vinden aan de Sportlaan in Gorinchem.

Ben je al wat ouder en wil je zelf zo’n activiteit organiseren dan moet je zeker een keer langskomen. De groep heeft diverse vacatures en kan altijd extra handjes gebruiken. Heb je meer interesse in een bestuursfunctie, ook geen probleem, laat zeker wat van je horen.

verenigingsdag 2015

Marc Westrup (Gebouwbeheerder)

Op 20 juni 2016 is geheel onverwachts, en nog vol plannen, Marc Westrup aan zijn laatste vaart begonnen.

Het bestuur, kaderleden en leden van Scouting APV hebben in groot ongeloof dit bericht afgelopen dinsdag
vernomen en wensen de familieleden van Marc veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd, gecondoleerd.

Wij denken terug aan een Scout met passie en zullen hem heel erg missen.

Marc Westrup kaart

Leiding geïnstalleerd bij Scouting APV

Zaterdag 14 februari 2015 was een heerlijke dag, Scouting APV heeft drie nieuwe leidinggevenden voor onze vereniging geïnstalleerd!

Bevers

Roverscout Martijn Veenvliet was al leiding bij de Bevers maar vandaag is hij geïnstalleerd als teamleider. Martijn loopt al tijdje met de vorige teamleider Rina Beekman mee om de kneepjes van het vak te leren. Martijn heeft laten zien dat hij een goede teamleider zal zijn, hij is een organisatietalent en de Bevers hebben het altijd erg naar hun zin met Martijn. Rina blijft nog even rondlopen als beverleiding.

Martijn gefeliciteerd en heel veel plezier met de Bevers.

installatie martijn veenvliet

Welpen

Explorer Iris Verlouw loopt ook al een tijdje mee als hulpleiding bij de welpen. Vandaag is zij geïnstalleerd als leiding. Dat is bijzonder want normaal wachten we met de installatie van Explorers tot zij overvliegen naar de Roverscouts. Maar Iris heeft laten zien dat zij een erg goede leiding is, de jeugdleden genieten volop als zij een spel begeleidt of heeft voorbereid.

Ook Iris van harte gefeliciteerd met je installatie en geniet volop bij de Welpen.

installatie iris verlouw

Scouts

Bij de Scouts is Olaf Jonkman geïnstalleerd als nieuwe leiding. Daar is de groep heel erg blij mee want het leidingteam bij de Scouts was hard aan versterking toe. Olaf is een nieuw gezicht bij Scouting APV maar heeft wel een flinke hoeveelheid scoutingervaring.

Olaf, welkom bij de groep en geef de Scouts de tijd van hun leven.

installatie olaf jonkman

vacature alert 2

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies!

Geïnteresseerd, lees meer  arrow right