Verenigingdag 2016

elk jaar is de vereningingsdag een gezellige dag waar bevers tot kader samen leuke dag  hebben. Explorers , stam en kader zorgen ervoor dat de hele dag soepel verloopt en ondersteunen de groepjes. Zo blijft het leuk voor jong en oud.

 

Ondanks dat de explos dit jaar niet rijkelijk vertegenwoordigd was het toch een geslaagde dag. De eerste mensen begonnen om 9:00 met het opbouwen en klaar zetten van de spellen. Dit waren spellen als a-fremelopen, levend puzzelen( spinnenweb) en verschillende pacoures. En na het harde werken werd er lekker eten bij maaike gehaald.

Rond 13:00 werd er geopend. De mega groep werd verdeelt in 10 kleine groepjes. Die 1 voor 1 langs alle spellen gingen. Stam en explos stonden bij de spellen en begeleidde groepjes. Zeker spellen als air-hockey en a-fremelopen waren een groot succes. Dit jaar waren de meeste groep erg fanatiek. Dit maakte het erg leuk om de groepjes te begeleiden.

Met een groep van 13 man met explorers, stam en aanhang erin werd besloten om te bbqen. Dit was erg gezellig hier kon iedereen leuke oude verhalen ophalen. En praten over nieuwe gaven ideeën zoals het lasergamen in het valkennest. Kort om een gezellige en geslaagde dag waar iedereen het naar zijn zin had.

zomerkamp Rhens 2016

Zomerkamp Rhens 2016

Ook dit jaar hebben we een super kamp gehad. We zaten in het prachtige rheingebied. En ook het weer was erg mooi. Op een paar grote buien na. Dit jaar was minder groot dan voorgaande jaren maar, dit maakte het zeker niet minder gezellig.  Met was bijzonder thema wie is de mol. Wat dit kamp een extra molstaartje gaf.

We zijn het kamp lekker primitief begonnen met een primitieve ochtend. We begonnen met een englisch breakfast, met daarna brood bakken op het kampvuur. We zouden ook nog een primtieve slaapplek maken, dit is alleen in de avond geworden. In de middag hebben een het kasteel van Mark bezocht Marksburg. Een prachtig kasteel aan de rhein. We hebben de primitieve dag afgemaakt met verse friet.

Maandag de dag erop werd het tijd voor een wandelingetje kortom Hike & hike. Een dag vol spanning om niet getikt te worden en lekker strategisch kijken, hoe je het andere groepje moet omzeilen. Het was die dag erg warm weer. Dit maakte een helling wel zwaarder.

Dinsdag was gelukkig een stuk minder zware dag dit was een rustig ochtendje crea bea. Gezellig met z’n allen lekker knutselen.  Dit jaar hebben we waxinelichtjeshouders gemaakt. Dit met blauwe verf daardoor iedereen het hele kamp blauw was. Al gauw werden sommige houders gebruikt als fakkels, wat het ook erg mooi was oom te zien. Tijdens het geocashen zijn er een aantal dappere naar het startpunt gelopen, vanwege het warme weer was het erg zwaar. Dus, ondanks dat de geocash route erg mooi was hebben we toch besloten eerder te stoppen.

Woensdag  dacht men dat we gingen kanoen maar, ook dit jaar was er weer een suprise dus, deze hebben we gewoon lekker om gedraait. Helaas was het slecht weer op de heenreis dit maakte het moeilijk om alles geloofwaardig te houden. Maar gelukkig is iedereen erin getrapt. En is het alsnog mooi weer geworden. Na de suprise hadden we nog een minder leuke verassing. Door het erge weer van die ochtend was onze schuurtent(soort partytent) ingestort. Na de suprise hadden we een heel gezellige bbq. Waar we erg hebben gelachen om Claire die een prachtige duitse volksdans deed.

Donderdag was de bedoeling om te gaan kanoën maar, vanwege het slechte weer van de dag ervoor en we niet zeker wisten of nog zo’n bui zou komen hebben we besloten om te gaan zwemmen. Dus zijn we naar een mooi subtropisch zwembad gegaan. In het zwembad zat een mooie glijbaan, veel lekker warme bubbelbaden, een glijbaan waar je tegen op kon klimmen en een wedstrijd en gewoon bad. Zeker de klim/glijbaan viel erg in de smaak. Wat erg grappig was dat er nog een scouting groep was die uit Nederland kwam.

Vrijdag hadden we een dag in de stad waar de Moesel en Rhein samenkomen: Koblenz. Hier hebben we drie prachtige bezienswaardigheden gezien. We begonnen bij de kerk:  Herz-Jesu-Kirche. Een mooie katholieke kerk. Het volgende ding was een groot slot wat leek op een paleis: Kurfürstliches Schloss. Hier was een voorlees markt gaande. Ons laatste punt was het punt waar de moesel en de rhein samenkomen: Deutsches Eck. Hier staan veel vlaggen van verschillende landen. Na het laatste punt kreeg je de vrijheid om de stad zelf verder te verkennen. Terug op het kampterrein hebben we een supriseparty voor claire georganiseert. Om haar verjaardag nog eens te vieren, als afscheidcadeau. We sloten de avond af met de bonte avond en de finale van wie is de mol. Wat een schok was voor vele die dachten dat justin de mol was, bleek het dat bert de mol was. De rest van de avond bestond vooral uit raadsels.

De zaterdag was alweer de laatste dag. En ook dit jaar was het weer een geweldig kamp. Met een erg close groep. Met dit jaar veel lopen. Wat het kamp zwaar maakte maar ook zeker erg leuk en gezellig was. DSC01099klein.jpg

Explowandelweekend 2016

Bijna elk jaar lopen we met alle leden vanaf explo in het paasweekend. Dit jaar liep alleen anders, want op 25 maart was ontdek de explo. Hiervoor hebben we hard gewerkt om er een succes van te maken. Hierdoor was het alleen moeilijk om een gezamenlijk wandelweekend te doen. Daarom hebben we besloten om na ontdek de explo een exploweekend te doen, dit was in de Amsterdamse waterleidingduinen in Zandvoort naast Haarlem.

Na een erg leuk ontdek de explo hebben we ervoor gezorgd dat alles opgeruimd was. Zorgden iedereen voor een goede slaapplek. De ene groep sliep boven de andere sliepen in de welpenzaal. Bert, Matthijs en Marco hadden een lekker zacht kussenhok gemaakt.

De volgende ochtend ging de wekker voor de meeste tussen 7.30 en 8.00.  Rond 8.10 gingen we ontbijten en zorgden we voor een lupa(lunchpakket). Wanneer iedereen klaar was voor vertrek, vertrokken we rond 9.30 naar de Amsterdamse waterleidingduinen. Hier had Justin een prachtige route gemaakt waar kaartlezen erg belangrijk was. Die dag hebben we veel gecrosd en veel bijzondere dingen gezien zoals damherten en bunkers. Het was een mooie, leerzame en uitdagende tocht.

Om 16:30 kwamen we terug op de parkeerplaats waar een erg leuke verrassing was. De begeleiding had ervoor gezorgd dat we pannekoeken gingen eten in het pannekoekenhuis. Dit was natuurlijk een erg onverwachte verassingen. Na een erg lekkere maaltijd en een leuke dag, gingen we weer terug naar het Valkennest. Op het valkennest gingen Imre, Justin en Matthijs nog een vuurtje stoken en Jeromy en Marco gingen een film kijken, later kwamen Justin, Imre en Matthijs ook film kijken. En na een zware, maar erg leuke dag, ging iedereen boven lekker slapen.

De Volgende dag eerste paasdag gingen de eerste mensen er al vroeg uit om een gezellig en mooi versierd paasontbijt klaar te zetten. Ook dit ontbijt was erg leuk, waar na konden kletsen over een leuk weekend en konden genieten van een heerlijk paasontbijt. Dit explowandelweekend was zeker een groot succes. Iedereen heeft genoten en het was gezellig om met zo’n hechte groep samen in een mooi natuurgebied te lopen. IMG-20160326-WA0001.jpgIMG-20160327-WA0006.jpgIMG-20160327-WA0007.jpg

Geofort Children in Museums Award 2016 met behulp van scouting

 

De week voor dat we het geofort gingen helpen. Heeft het geofort de prijs voor beste kindermuseum ter wereld gewonnen. Wij als scouting zijn natuurlijk super trots dat we daar aan mee konden helpen. Ook dit weekend was weer erg gaaf, dit keer met de scouts

Samen met de scouts verzamelde we om 19:30 op het geofort. Om onze slaap plek klaar te maken, gelukkig stond de tent er al. Deze was alleen niet helemaal dicht hier moesten wij dus, nog voor zorgen. Dus hebben we een soort badkuip gemaakt, om te voorkomen dat we nat werden mocht het gaan regenen.

Die avond hebben we geappenkooid in de speeltuin. Daarnaast hadden we een prachtig vuur door onze pirimanen justin en fabian, met als vuurkoning justin, die een echte vuurberg had gemaakt. Dit was erg gaaf maar ook erg heet. We hebben deze avond afgesloten met een spannend spelletje dodende staal tussen de forten.

Na een goed ontbijt zijn we hard gaan werken om de randen van het geofort bomen en struiken vrij te maken. waar onze persoonlijke chauffeur justin, alle bomen netjes heeft afgevoerd. Dit karweitje was met ons scouting team zo opgeknapt. Om bijtekomen hebben we nog een aantal leuke spellen gedaan, zoals weerwolven van wakkerdam.

Als laatst hebben we het geofort geholpen aan een aantal gave ideeën voor hun escape room bedacht. Als afsluiter mochten we nog een uur in het geofort. Kortom een gezellig weekend waar we hebben gelachen, hard gewerkt en veel geleerd. 

 

 

IMG-20160613-WA0018.jpgIMG-20160613-WA0014.jpgIMG-20160613-WA0021.jpg

Wallenactie 2016

Op zaterdag 19 maart hebben we de wallen weer eens een goeie beurt gegeven. De junior scouts hebben geholpen met het schoonmaken van de dalumspoortje tot het dalemskerkje. De explos hebben geholpen bij het schoonmaken van de onderkant van de wallen.

Dit jaar was anders dan andere want de mensen klommen met ladder naar beneden en plikten alles daar schoon. En de vollen zakken werden met een boot terug gebracht naar de kant van het dalumspoortje. Het eerste deel werd door jeromy gevaren en tweede deel door Marco. Hierdoor was het heel makkelijk om veilniszakken af en aan te voeren.

De wallen zijn nu voorlopig weer goed schoon. Want de mooie natuurlijk ligt elk jaar weer zo met afval en elk jaar is het weer nodig. Dit is natuurlijk ernstig voor de natuur. 

IMG-20160325-WA0008.jpgIMG-20160325-WA0009.jpg

Scouting App

 

De App voor alle Scouts in Nederland. Selecteer in de Scouting App "Scouting APV" en blijf op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen!