Opkomst 18 Oktober: Overvliegen

Omdat het vorige week heel slecht weer was, hadden we het overvliegen verplaatst naar vandaag. En vandaag was het wel mooi weer! Helaas geen foto's dit keer, anders is het overvlieg-programma niet meer geheim voor de nieuwe welpen van volgend jaar natuurlijk ;) .

Volgende week zal het waarschijnlijk slecht weer zijn, dus gaan we samen met de scouts 2 films kijken. Kun je zelf kiezen welke!

Opkomst 4 Oktober: Lingebos

Vandaag hadden we een lange opkomst in het Lingebos, samen met de scouts. Het doel was om een eigen kinderboerderij samen te stellen. Hiervoor moest eerst voedsel worden verzameld, om daarna met dit voedsel de dieren (rondhuppelende leiding) te verzamelen. Uiteindelijk kon je met deze dieren een kinderboerderij combineren. Iedereen heeft weer een frisse neus opgedaan in het bos, en sommigen presteerden het ook om met een natte broek te eindigen; in ieder geval was het een geslaagde middag!

js2014-10-04 1

Opkomst 13 September: Eerste opkomst!

Vandaag was weer de eerste opkomst van het nieuwe seizoen. Een aantal junior scouts hebben enthousiaste ideeën geopperd voor de komende opkomsten, en verder zijn we het seizoen weer ingegaan met enkele spelletjes.

js2014-09-13 small

Volgende week komen de oudste welpen een kijkje nemen bij de junior scouts!

Opkomst 27 September: Broodjes bakken

Het was vandaag prima weer om weer eens broodjes te bakken boven een zelfgemaakt vuurtje. De 4 groepjes hadden al gauw een vuurtje brandend, en na enige tijd te hebben gestookt konden de broodjes er boven. Natuurlijk waren de nodige broodjes wel verbrand, maar de meeste broodjes smaakten verukkelijk, was aan het gesmak te horen.

js2014-09-27 1

Opkomst 1 Maart: Broodjes bakken

Vandaag hebben hebben de junior scouts in 4 groepjes een vuurtje gemaakt, om daarna boven de overblijvende hete kolen broodjes te bakken. Het bakken duurde wel even, maar daar kreeg je dan wel een lekker broodje voor terug.

Broodjes bakken

Volgende week hebben we een film-opkomst. Iedereen mag een film meenemen, waarna we de film die de meeste stemmen krijgt gaan kijken.