Koninklijke Onderscheiding voor Chris, Elly en Henk

Het heeft Hare majesteit behaagd …………

Op vrijdagmorgen 26 april 2013 zijn Chris Brouwers, Elly Teunissen en Henk Teunissen op het stadhuis in Gorinchem Koninklijk Onderscheiden. Alle drie natuurlijk voor hun jarenlange inzet voor Scouting A.P.V. maar ook voor het vele vrijwilligerswerk voor o.a. de Zonnebloem. Daarnaast doet Elly nog steeds heel veel voor de parochie. Chris en Henk zijn benoemd als Lid in de orde van Oranje Nassau en Elly zelfs als Ridder.

Als scoutinggroep zijn we natuurlijk heel erg trots dat drie van onze leden dit jaar een lintje mochten ontvangen, en namens de groep willen we hun daar natuurlijk hartelijk mee feliciteren. Samen met de benoeming van Zegert van Eijk in 2010 heeft onze scoutinggroep nu vier gedecoreerden.

Onderscheiding Elly Henk en Chris Small

De officiële publicatie staat op de website van de Gemeente Gorinchem.

Onderscheiding Elly Henk en Chris 1 Small

Chris Brouwers
LID in de orde van Oranje Nassau
De heer Brouwers stelt zich met hart en ziel dienstbaar op voor zijn medemens. Sinds 1987 zet hij zich vele uren per week in voor de Scouting APV, vrijwel alle functies binnen de scouting heeft hij al bekleed. Ook voor Stichting de Zonnebloem is hij zeer actief. Hij organiseert verschillende jaarlijks terugkerende activiteiten voor de afdeling Gorinchem en Vijfheerenlanden. Voor de landelijke bijeenkomsten van de Zonnebloem verzorgt hij het intranet. Jarenlang was de heer Brouwers "maatje" van een inwoner van Gorinchem. Na het overlijden van deze bejaarde man is de heer Brouwers opgetreden als executeur testamentair en heeft hij voor hem de uitvaart geregeld. De heer Brouwers onderscheidt zich door zijn niet aflatende inzet, enthousiasme en betrokkenheid bij zijn medemens, zowel jong als oud.

Onderscheiding Elly Henk en Chris 2 Small

Henk Teunissen
LID in de orde van Oranje Nassau
De heer Teunissen is in 2013 30 jaar lang vrijwilliger bij Scouting APV Gorinchem. Binnen de Scouting heeft hij vele functies bekleed, van contributiepenningmeester, secretaris, bestuurslid tot schoonmaker, niets was en is hem teveel. De heer Teunissen, ook wel "ome Henk" genoemd, is ook jarenlang groepsleider geweest en heeft daarnaast geassisteerd bij vele werkzaamheden bij en rondom de Scouting. Ook tijdens de Gorcumse Zomerfeesten staat de heer Teunissen altijd paraat om de handen uit de mouwen te steken als het gaat om het verzorgen van de innerlijke mens. De heer Teunissen onderscheidt zich door zijn enorme inzet, betrokkenheid en betrouwbaarheid.

Onderscheiding Elly Henk en Chris 3 Small

Elly Teunissen - Schouten
RIDDER in de orde van oranje Nassau
Mevrouw Teunissen-Schouten begon haar vrijwilligerswerk bij de Raad van Kerken en verrichte enorm veel werk voor het stichtingsbestuur van de Scouting. Nadat zij lid werd van de Parochievergadering was zij erg betrokken bij de zorg voor zieken en ouderen binnen de parochie en dat doet zij tot op heden. Tevens verrichtte zij pastoraal werk. Later trad mevrouw Teunissen-Schouten toe tot het bestuur van de PCI en bracht door haar betrokkenheid voor vele personen een oplossing van problemen. Zij deed haar werk altijd geruisloos en uiterst discreet. Sinds begin deze eeuw is zij verbonden aan De Zonnebloem, mevrouw Teunissen-Schouten is voorzitter van de afdeling Gorinchem en sinds 3,5 jaar ook voorzitter van de, mede door haar opgerichte, Zonnebloemregio Vijfheerenlanden. Zij doet haar werk met een grote mate van verantwoordelijkheid waarbij haar enthousiasme anderen aanspreekt en daardoor enthousiasmeert. Ook achter de schermen bij de Gorcumse Zomerfeesten is zij zeer actief. Dit alles doet mevrouw Teunissen-Schouten onvermoeibaar, vol energie en altijd met een glimlach. Naast al deze inzet is er nog een groot aantal verenigingen waarbij zij betrokken is. Mevrouw Teunissen-Schouten onderscheidt zich door haar enorme staat van dienst en dit alles vrijwillig en altijd met een glimlach.

Onderscheiding Elly Henk en Chris 4 Small

vacature alert 2

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies!

Geïnteresseerd, lees meer  arrow right