Maatregelen coronavirus met betrekking tot Scouting APV

Vandaag heeft de overheid en Scouting Nederland haar advies aangescherpt
wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus.

Dat betekent dat alle opkomsten en andere activiteiten de komende weken, die tot en met 31 mei gepland stonden, NIET doorgaan.

Lees het bericht van Scouting APV die aan alle ouders en leden is gestuurd.

Meer informatie over Scouting en het coronavirus vindt u terug op de website van Scouting Nederland.

Leeftijdsgroepen

Scouting A.P.V. Gorinchem kent verschillende leeftijds-groepen. Afhankelijk van je leeftijd wordt je lid van één van deze speltakken. Iedereen vanaf 17 jaar kan ook leiding worden of een bestuursfunctie binnen de vereniging oppakken.

Groepsfoto-100-jaar

Iedere speltak heeft zijn eigen kenmerken, maar het doel is kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding te geven. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing is hierbij het centrale thema. Scouting A.P.V. Gorinchem biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt. Zo wordt er bij de jongeren veel gebruik gemaakt van toneel en spel, en zijn de oudere leden veel bezig met de wat ruigere buitensportactiviteiten en tochten.

Op de speltakpagina's, zie de linken hieronder, vindt je het laatste nieuws en extra informatie van de verschillende leeftijdsgroepen.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger en op zoek naar een uitdaging waarbij je de mogelijk-heid krijgt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze jeugdleden?

Bekijk dan zeker onze vacatures!  arrow right