Stem op Scouting APV, maak ons het goede doel van 2018

Vijf goede doelen uit Gorinchem meldden zich de afgelopen weken aan voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Nu is het aan de inwoners van Gorinchem welke lokale initiatieven er doorgaan naar de finale, door te stemmen op hun favoriete goede doel. Het winkelteam van Specsavers Gorinchem kiest uit deze drie finalisten een winnaar waar vervolgens gedurende het hele jaar in de winkel voor wordt gespaard. Stemmen kan tot en met 30 november 10.00 uur via www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Ieder jaar verkiezen alle winkels van Specsavers één lokaal goed doel waar zij een jaar lang voor gaan sparen. Voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt wordt een vast bedrag opzijgezet. In totaal worden er jaarlijks zo'n 130 lokale initiatieven door heel Nederland gesteund. Ook Specsavers Gorinchem draagt op deze manier een steentje bij aan de lokale gemeenschap.

De goede doelen waarop de inwoners kunnen stemmen zijn: Scouting APV Gorinchem, Natuurcentrum Gorinchem (Kinderboerderij), Sport op maat, Stichting De Ark en Stichting NOVOS.

Op 7 december maakt Specsavers Gorinchem bekend voor welk lokaal doel zij gaat sparen.

Open dag Scouting APV op 16 december 2017

Flyer open dag APV 2017

APV Hide & Seek 2017

Op zaterdagavond 4 februari 2017 is er weer de APV Hide & Seek. Dit jaar gaan we vooraf bekend maken wie er in de Hide en Seek Teams zitten om warrige situaties (zoals vorig jaar) te voorkomen.

Ben je een Scout of ouder en vind je Hide & Seek helemaal gaaf, doe dan mee met de APV Hide & Seek! Om 18:45 uur verzamelen we met Scouts, Explorers, Stam, Plus Scouts, Leidinggevenden, overige kaderleden (en eventueel ook ouders), zodat wij om 19.00 uur een avondje het betere speur-, hike- en verstop-werk te kunnen beoefenen. Kan jij met je groepje mede-scouts die Explorers wel aan? Of ben je benieuwd of je als leiding nog wel opgewassen bent tegen de kids? Doe dan vooral mee!

Aanmelden via http://apvhs.wolpherenstam.net/home/inschrijving. Doe dit op tijd want de inschrijving sluit op 28 januari 2017. Wil je meer of uitgebreidere informatie, bekijk dan de speluitleg http://apvhs.wolpherenstam.net/home/speluitleg.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de organisatie:

• Marco van Oort
  • Iris Verlouw

Haal eruit wat erin zit, bij de HIT van 2017

Wat heb jij bij Scouting altijd al willen doen of willen leren? Een bizar groot object pionieren? Slapen onder de blote hemel? Vuur maken zonder lucifers of aansteker? Of vind je op kamp gaan zonder je eigen leiding ook al spannend genoeg? Maakt niet uit! Het kan allemaal tijdens de HIT van 2017.

De HIT staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt gehouden in het paasweekend (14-17 april 2017). Verspreid over 6 locaties door heel Nederland worden er ruim 60 verschillende kampen gehouden, voor scouts tussen de 5 en 88 jaar. Inschrijven kan - afhankelijk van de activiteit - individueel, met z’n tweeën of met een groepje.

Hiken, koken, zeilen, pionieren, paardrijden; elk kamp heeft zijn eigen leeftijdsgroep, zijn eigen onderwerp en zijn eigen uitdagingen. Er zit dus altijd wel iets tussen dat bij jou past!

Meer weten? Bekijk de HIT-website en download de HIT-courant voor meer informatie. De inschrijvingen starten op 16 januari 2017. De HIT is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Marc Westrup (Gebouwbeheerder)

Op 20 juni 2016 is geheel onverwachts, en nog vol plannen, Marc Westrup aan zijn laatste vaart begonnen.

Het bestuur, kaderleden en leden van Scouting APV hebben in groot ongeloof dit bericht afgelopen dinsdag
vernomen en wensen de familieleden van Marc veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd, gecondoleerd.

Wij denken terug aan een Scout met passie en zullen hem heel erg missen.

Marc Westrup kaart

vacature alert 2

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies!

Geïnteresseerd, lees meer  arrow right